Sıkça Sorulan Sorular

SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ?

Sıkça Sorulan Sorular

Avukatlık Kanunu'nun 36. maddesi gereğince avukatların, kendilerine tevdi edilen veya gerek avukatlık görevi, gerekse, Türkiye Barolar Birliği ve barolar organlarındaki görevleri dolayısıyla öğrendikleri hususları açığa vurmaları yasaktır. Dolayısıyla avukatınızla paylaştığınız bilgilerin avukatınız tarafından hiçbir koşulda kimseyle paylaşılmayacağından emin olabilirsiniz.

Size en yakın noterliğe giderek avukatınızdan aldığınız isim-soyisim, adres ve kimlik numarası bilgisiyle dava vekaleti vermek istediğinizi belirterek vekâlet vermeniz mümkündür. Noterliklerde vekâletname düzenleme işlemi için noterlik tarifesine göre notere belirli bir miktar ücret ödenmektedir. 

Bazı davalar veya hukukî işlemler bakımından özel yetki yahut vesikalık fotoğraf gerekebildiğinden vekâlet vermeden önce lütfen vekâlet vereceğiniz avukata danışınız.

Avukata vekâlet verilirken avukatın bizzat noterlikte bulunması gerekmediğinden, avukatın bulunduğu şehirden başka bir şehirde bulunsanız dahi size en yakın notere giderek avukata vekâlet vermeniz mümkündür.

Eğer yurt dışında yaşıyorsanız size en yakın konsolosluğa giderek vekâlet vermeniz mümkündür.

Avukatlık Kanunu'nun 164. maddesine göre avukatlık asgarî ücret tarifesi altında vekâlet ücreti kararlaştırılması mümkün olmadığı gibi ücretsiz hukukî hizmet vermek de mümkün değildir. Aynı şekilde avukatın "davayı kazanması halinde" ücret kazanacağına ilişkin yapılan sözleşmeler de geçersizdir.

Dolayısıyla avukatın vermiş olduğu hukukî hizmete karşılık olarak belirlenen tarifeye uygun bir miktar ücret alması gerekmekte olup ücretsiz dava almak yasak olduğundan bu hususun teklif edilmemesi gerekmektedir.

Evet, dava yoluna gitmeden uyuşmazlığın çözülmesi mümkündür. Bu amaçla hukukumuzda kullanılan alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri arasında arabuluculuk, tahkim ve uzlaşma gibi yollar bulunmaktadır.

  • Arabuluculuk: Tarafların kendi aralarında anlaşmaya varmalarını kolaylaştıran tarafsız bir üçüncü kişinin (arabulucunun) yardımıyla gerçekleşen hukukî süreçtir. Türk hukukunda bazı uyuşmazlıklar için arabuluculuk zorunlu bir ön koşul olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla bu uyuşmazlıklarda dava açmadan önce mutlaka arabuluculuğa başvurulması gerekirken zorunlu olmadığı hallerde de tarafların talebi üzerine ihtiyarî arabuluculuk yoluna başvurulması mümkündür.

  • Tahkim: Tarafların, uyuşmazlığı mahkemeler yerine özel hakemler aracılığıyla çözmeyi kabul ettikleri bir yöntemdir. Tahkim süreci genellikle daha hızlı ve gizlidir. Tahkim sürecine ilişkin avukatınızdan bilgi alabilirsiniz.

  • Uzlaşma: Tarafların doğrudan veya avukatları aracılığıyla görüşerek anlaşmaya varmalarıdır. Bu yöntem, özellikle ceza hukuku alanında kullanılmaktadır.

Bize telefon, e-posta veya web sitemizdeki iletişim formu aracılığıyla ulaşarak randevu talep edebilirsiniz. Müsaitlik durumumuza göre en kısa sürede size dönüş yapacağız.

Hafta içi her gün 09:00 - 18:00 saatleri arasında hizmet vermekteyiz. Acil durumlar için özel düzenlemeler yapabiliriz.